← Gå tillbaka
Publicerades:
November 10, 2023

KYC - Know your customer

För några år sedan utökades Penningtvättslagen till att omfatta även redovisningsbyråer. Detta var något som fick Knyta på jakt efter ett verktyg där man på ett enkelt sätt kunde genomföra kontroller för kundkännedom och skapa rapporter. Vi valde att ta hjälp av Roarings tjänster.

Onboarding av nya kunder

Denna tjänst hos Roaring effektiviserar vårt arbete kring onboarding av nya kunder. Vi gör en kvalitetssäkring av alla våra kunder så att vi har ett samarbete som bygger på bra grunder vilket leder till långsiktiga relationer. Något som är väldigt viktigt för oss.

Knyta kan enkelt hämta och verifiera data kopplat till anti-penningtvättsarbetet, som styrelsemedlemmar, verkliga huvudmän, ägarstruktur samt PEP- och sanktionslistor.

Roaring kundcase

Vi har ett ansvar

Vi på Knyta har ett ansvar att ha kundkännedom och har en årlig omprövning för att kvalitetssäkra våra samarbeten.

Standardisering av processen

Genom att samla den information som krävs på samma plats, möjliggör också en standardisering av processen för oss på Knyta. Dessutom kan konsulterna nu känna sig trygga i att nya och befintliga kundrelationer innebär en minimal risk ur ett penningtvättsperspektiv.

Anastasia Wihlner
Auktoriserad redovisningskonsult 

Fler nyheter och artiklar

Vi använder cookies för att samla in data till oss och våra samarbetspartners. Genom detta kan annonsering som sker till dig anpassas och vi kan analysera hur sajten används